Elszámolási és forintosítási információk

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Lentebb olvashatják az elszámolási és forintosítási folyamat aktuális információit.

 

Tájékoztató a 2014. évi XXXVIII. törvény szerinti perekről és az elszámolás megküldésének határidejéről:

 

Az MNB által kiadott tájékoztató füzet, mely összefoglalja a fontosabb információkat és részletes tájékoztatást ad a folyamatról.

MNB tájékoztató Az elszámolási és forintosítási tudnivalókról

Tájékoztató az elszámolási értesítőről

Közzététel elszámolási kötelezettség teljesítéséről

KÖZZÉTÉTEL ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSÉRŐL - AZ 1996. ÉVI CXII. TÖRVÉNY 200/B. §-A SZERINTI VÉGTÖRLESZTÉS KÖVETKEZTÉBEN MEGSZŰNT FOGYASZTÓI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK TEKINTETÉBEN

Közlemény a fizetési kötelezettség fennmaradása nélkül megszűnt, egyoldalú kamat-, költség-, díjemeléssel nem érintett forint alapú kölcsönszerződésekkel összefüggésben

Tájékoztató gyűjtőszámlás ügyfeleinknek

 

Közzététel a 2015. évi CXLV. törvény szerinti tájékoztatási kötelezettség teljesítéséről - még meg nem szűnt fogyasztói kölcsönszerződésekre

 

 

Letölthető nyomtatványok:

 

Pénzügyi panasz leadásához szükséges letölthető vagy elérhetőséggel megjelölt nyomtatványok:

 

  • Panaszbejelentő mintanyomtatvány a fogyasztói kölcsönszerződésre vonatkozó elszámolással, forintosítással és kamatmódosítással kapcsolatban:

             1.Panaszbejelentő

  • A Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárás kezdeményezésére szolgáló formanyomtatvány minták internetes, MNB honlapon belüli elérhetősége:

             1. Elszámolási és a szerződésmódosulással kapcsolatos ügyekben kezdeményezett eljárásban

             2. Pénzügyi panaszának leadásához szükséges formanyomtatványok

  • A Pénzügyi Békéltető Testület elszámolás felülvizsgálata tárgyában hozott döntésének megváltoztatása iránti polgári nemperes eljárás megindítására szolgáló formanyomtatvány minták internetes, MNB honlapon belüli elérhetősége:

Az alábbi linkre kattintva megtalálja a bírósági, polgári nem peres eljárás megindításához szükséges nyomtatványokat és a nyomtatványok kitöltéséhez az útmutatót: 

Deviza- és forinthitelek elszámolási és forintosítási jogorvoslatai

A nyomtatványok a bírósági honlapról letölthetőek, illetve a járásbíróságokon, valamint Takarékszövetkezetünk kirendeltségein is elérhetőek.